X
 13.11.2015 Образование

Интересно претставување на англиските идиоми


Учењето на идиомите во англискиот јазик е едно од најголемите предизвици со кои се соочуваат учениците при совладувањето на јазикот. Но, уметниците низ светот се трудат да го олеснат ова со илустрирање на буквалното значење на дел од најчесто користените фрази. Секоја училница по англиски јазик би изгледала убаво со вакви постери.

ГАЛЕРИЈА

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование