X
 28.12.2015 Култура

Некои од најуникатните пејсажи во Македонија фотографирани во 2015 година


Во текот на оваа 2015 година, имавме можност да посетиме, истражиме и разгледаме разни подрачја низ речиси сите делови на Македонија. Од сите тие географско-истражувачки активности произлегоа голем број фотографии, а некои од нив се навистина импресивни. Овде направивме избор од дваесетина фотографии кои сведочат за извонредната природна убавина на нашата држава и разновидноста на пејсажите во неа, без оглед на релативно малата територија која ја зафаќа. Се надеваме дека и вие ќе уживате во нашиот избор.

ГАЛЕРИЈА

Извор: igeografija.mk

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура