X
 15.01.2021 Живот

Илустрации што ги откриваат недостатоците на денешното општество

Делата на иранскиот илустратор Алиреза Пакдел ги критикуваат тековните модели на однесување во општеството и предлагаат подробно да размислиме за проблемите што се оставени настрана од голем дел од современото население.

На илустрациите подолу уметникот се обидува да опфати неколку теми, како што се капитализам, консумеризам, технологија и штетата предизвикана од луѓето врз природата и животните кои мораат да живеат во загадена средина, создадена токму од луѓето.

Некои од неговите нови дела нудат поинаква перспектива и ги допираат моралот и вредностите на современото општество.

Извор: Bored Panda
Фото: Instagram
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Живот