X
 15.02.2015 Живот

Одговорот на еден наставник на прашањето: "Колку заработуваш?"

Тејлор Мали себеси се опишува како „поет, изведувач, едукатор, наставник и агонист“. Дипломирал на Боудин колеџот и државниот Универзитет во Канзас, овој 49 годишен човек, поминал 9 години предавајќи математика, англиски и историја.

Maли е најдобро познат по неговото видео кадешто се обраќа за неговата улога како едукатор со глас на поет.

Неговата поема наречена „What does a teacher make“ е неговото најпознато дело. Со поставувањето на прашањето: „Колку заработуваш?“ човек не само што сака да дознае за нечија финансиска ситуација туку и е обид да се наметне приходот како основен показател за лична или општествена вредност.

Мали успева да даде силен аргумент со остра духовитост на поет, и секако, страста на еден наставник.

Видеото треба да биде потсетник дека луѓето не се нивната плата.

 

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот