X
 15.10.2018 Образование

Ако сакаме писмена нација, учениците мора да го совладаат македонскиот јазик

Зошто 90 отсто од популацијата во Македонија пишува „незнам“ (сврзано), зошто сите велат дека социјалните мрежи се место каде што најмногу се гледа нашата неписменост како нација, зошто на студиите по македонски јазик годинава имаше одвај пет кандидати? Каков мајчин јазик учат основците и средношколците во Македонија, каде грешиме, што треба да се промени?

Прочитајте повеќе на Деца.мк, на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование