X
 15.11.2021 Култура

Македонскиот „Хомо“ доби две награди на Фестивалот за европски филм

Македонскиот филм „Хомо“ на режисерот Игор Иванов-Изи се закити со две награди на 22. издание на Фестивалот на европски филм, кој деновиве се одржа во Лече, Италија. Филмот беше награден од публиката, како и со признанието „Cineuropa“. 

- И покрај трагедијата во дејството, филмот е забавен и ни дава надеж низ призмата на едно дете, кога веќе сѐ друго изгледа изгубено - вака фестивалските критичари го опишаа „Хомо“.

Во филмот играат: Сашко Коцев, Александар Матовски-Цако, Наташа Петровиќ, Игор Ангелов, Јордан Симонов, Мајлинда Косумовиќ од Косово, Оливер Митковски, Сергеј Димовски, Јоана Буковски од Бугарија, Себастијан Каваца од Словенија, Јелена Јованова, Мони Дамевски, Мартин Манев, Славиша Кајевски.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура