X
 25.01.2016 Забава

Колку добро размислувате?

Уверени сте дека имате здрав разум? Можеби би требало да го тестирате тоа со овие прашања.


Експертот за квизови Том Данбар составил тест од 6 трик прашања кои се сосдадени така што да покажат дали лесно може да бидете убедени и каква ви е логиката. Проверете се. Одговорите ве чекаат на крајот.

1. Човек излегол надвор на неверојатно силен дожд без никаква заштита, но ниту едно влакно на неговата глава не било мокро. За што се работи?

2. Таткото на Џон има пет синови кои се викаат Алан, Блен, Клен и Длен. Како се вика петтиот син?

3. Таксист оди по еднонасочна улица во погрешна насока и поминува покрај 12 полицајци. Зошто не го фатиле?

4. Што директно се наоѓа на средината на Австралија?

5. Фудбалер удрил топка и таа поминала 3 метри, по што му се вратила. Како ова е возможно?

6. Во просек, колку книги може да ставите во празен ранец?


Одговори

1. Човекот е ќелав.

2. Џон.

3. Одел пеш.

4. Буквите Р и А.

5. Ја удрил топката во вис.

6. Една. Потоа нема да биде празна.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава