X
 06.02.2016 Наука

Професионалниот крадец Аполо Робинс ја објаснува уметноста на погрешното насочување

За разлика од другите крадци, професионалниот крадец или џепчија Аполо Робинс, својата практика на крадење ја користи само на сцената.

 

АПОЛО


Во минатото Аполо Робинс успеал да и` го украде вереничкиот прстен на Џенифер Гарнер и пари од кошаркарот Чарлс Баркли и многу други активности на крадење. Но, како го прави сето тоа? Пракса, пракса, и само пракса, како и огромна хипер внимателност во однос на управување на вниманието на „жртвата“, со цел моментално да се пренасочи кон најзгодниот момент.

 

Очигледно е дека тој доста вложува во емоционалните и когнитивните компоненти. Во неговиот ТЕД говор во врска со уметноста на погрешното насочува, тој раскажува како преку проучување на аикдиото, криминалната историја и психологијата на убедување тој успева во неговите дела. Тој знае дека треба да ги натера неговите жртви да навлезат во нивните сеќавања, и тоа е најдобриот начин за привремено да ги „разоружи“ нивните надворешни аларми. Неогвата лежерност, и спонтаноста е начин на кој тој ја придобива довербата кај неговите жртви.


Гледајте ги неговите раце, иако нема да видите многу и покрај тоа што тој објаснува неколку трикови. 

 


Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука