X
 10.03.2016 Наука

Овој компјутер ќе ја произведува нашата храна во иднина


Што доколку може да произведуваме вкусна храна богата со хранливи состојки во затворена просторија било каде во светот?

Келеб Харпер, директор на иницијативата „Отворена агрикултура“ во лабораторијата на Технолошкиот институт во Масачусетс, сака да го промени системот на производство на храна со поврзување на земјоделците со технолозите.

За тоа, тој ги претставува своите „компјутери за храна“, кои ни даваат поглед на иднината која би можела да нè очекува.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука