X
 21.03.2016 Наука

Доказот за еволуција кој може да го најдете на телото


Рудиментарните органи или познати и како вестигијални органи се термини кои се однесуваат на генетички одредени структури кои изгубиле голем дел од своите функции во текот на еволуцијата.

Развојот на рудиментарните структури е нормален еволуциски процес кој се појавува кога ќе ја изгубат својата адаптациска вредност во постојано променливата околина.


Некои од овие структури може да ги пронајдете на вашето тело.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука