X
 16.06.2016 Образование

Најдобрите совети некогаш дадени на дипломираните студенти

Како што новите дипломци се подготвуваат да влезат во „реалниот свет“, универзитетите во Америка подготвуваат говори од познати и моќни личности со цел со нив да споделат по некоја мудрост од големите лидери.

 

говор


Повеќето од тие мудрости се забораваат, а голем дел се клише, меѓутоа голем дел од нив споделуваат доста мудри зборови кои ќе останат со дипломците и неколку години после дипломирањето.

Ви ги нудиме најдобрите говори од познатите личности и светски лидери - линк до галеријата.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование