X
 15.07.2016 Живот

Најдобрите компании за работа од дома

Можеби сте родител, пензионер, уметник или сте уморни од работата „од 9 до 5“ и седењето во канцеларија, па сакате да пронајдете работа со половина работно време која ќе ви дава слобода, флексибилност и уживање. Работата од дома може да изгледа привлечно за многумина, но може да биде тешко да се најде таква добра работа.


„Форбс“ пишува за листата од најдобрите компании кои нудат можности за работа од дома. Листата била направена според огласи за работа објавени „Флекс џобс“ за време на првата половина од 2016 и е основана на анализа од над 40.000 компании. Меѓу компаниите има такви од образованието, здравјето, маркетингот и технологија.

1. Edmentum
2. About.com
3. Appen
4. Connections Education
5. Chamberlain College of Nursing
6. Shutterstock
7. EGS (Expert Global Solutions)
8. Brigham Young University Idaho – BYUI
9. Grand Canyon University
10. DVMelite
11. AbilTo
12. Sitel
13. Walden University
14. Rosetta Stone
15. Worldwide101
16. Robert Half International
17. Direct Interactions
18. Active Network
19. Operator
20. VIPdesk Connect
21. Maritz CX
22. Lionbridge
23. Supporting Strategies
24. LanguageLine Solutions
25. LiveOps
26. Indiana Wesleyan University – IWU
27. International Knowledge Measurement
28. ActivEngage
29. Study.com
30. VocoVision
31. Hilton Worldwide
32. Konsus
33. Social Career Page, LLC
34. Xerox
35. Elevate K-12


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот