X
 18.07.2016 Економија

Најбрзо растечките кариери во следните 5 години

Според последните официјални бројки на вработување, пазарот на труд во САД е поразвиен отколку што мислите. Истражувањето вели дека 1 од 3 индустрии во САД ќе се развие.


САД има проект да создаде 7.2 милиони работни места во период од 2016 до 2021 година, со развиток од 4.6%. Исто така, повеќе од 90 национални вработувачки извори од разни професии би додале уште 15% повеќе отворени работни места, а во некои индустрии дури трипати повеќе.

 Ова е листата со процентен пораст во следните пет години:

- Онлајн-продажба - 32%
- Преведувачки услуги - 28%
- Физичка/говорна терапија - 25%
- Домашна здравствена грижа - 24%
- Центри за пензионирање - 24%
- Телемаркетинг бироа - 20%
- Маркетинг советување - 20%
- Организации за животна средина - 19%
- Компјутерски дизајн - 19%
- Портфолио менаџмент - 18%


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Економија