X
 23.08.2016 Култура

Дали можете да го положите тестот за американско државјанство?

Важен дел од процесот на аплицирање за американски државјанин е положување на тестот за државјанство кое опфаќа дел од американската историја како и теми поврзани со владата.

Постојат 100 прашања на тестот за натурализација, а за време на интервјуто кандидатите треба да одговорат на 10 прашања, односно 6 од нив треба да им бидат точни. Дали вие можете да го положите тестот?


Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура