X
 20.10.2016 Технологија

Веб страни кои ќе ви го олеснат секојдневниот живот

Подгответе се за истражување!

 

1. MyFridgeFood

 

1


Колку пати сте се нашле во ситуација да имате храна во фрижидерот, а да не знаете што да приготвите? Оваа веб страна ќе го реши овој проблем и тоа на едноставен начин. Се' што треба да направите е да ги напишете состојките кои ги имате, а страната автоматски ќе ви ги даде сите рецепти кои можете да ги направите од вашите намирници. И не само тоа, туку и ќе ви предложи и рецепти за кои ги имате скоро сите состојки, но треба само нешто дополнително да купите.

2. Gnoostic


Оваа страна функционира така што пишувате три изведувачи кои ви се допаѓаат, а таа ќе ви предложи слични музичари чии песни би ви се допаднале.

3. Vecteezy

 

3


Доколку стандардниот Microsoft clip art не ви се допаѓа, оваа страна е одлично место за пронаоѓање на бесплатно вектор-арт.

4. BlaBlaMeter

 

4


Сите знаеме дека понекогаш, кога пишуваме долг текст, добар дел од него се зборови кажани напразно. Оваа страна ви открива колку во вашиот текст има беспотребни зборови.

5. Have I Been Pwned?


Ако некој ви хакирал некој профил или некој ве одлогирал од некој профил оваа страна ќе ви помогне да проверите дали е нарушена вашата онлајн сигурност.

6. Down for Everyone or Just Me?

 

6


Оваа страна ви помага да откриете дали некоја страна не функционира само за вас или и за другите.

7. Freepik

 

7


Freepik е страна полна со бесплатни вектори кои можете да ги преземате и уредувате.

8. 10 minute mail


10 minute mail е одличен за креирање на привремена меил адреса која можете да ја користите при регистрација на страните, што значи дека повеќе нема да примате спам меилови на вашиот меил кој редовно го користите.

9. Wordmark

 

9


Ако некогаш сте во недоумица кој фонт да го изберете, Wordmark ќе ви заштеди време и ќе ви покаже како вашиот текст би изгледал во одреден фонт.

10. Pixlr

Ако некогаш ви е потребна програма за уредување фотографии, а да е понапредна од MS Paint, но не толку комплицирана како Photoshop, тогаш Pixlr е совршеното решение за вас.

11. StumbleUpon

 

11


Ова е страна која ви овозможува да изберете категории на интерес и потоа врз основа на тоа ви нуди текстови и интернет страни кои би можеле да ве интересираат.

12. A good movie to watch

 

12


Oваа страна ќе ве поштеди од сите оние расправи за тоа кој филм треба да го гледате. Добрата работа во врска со неа е тоа што ви овозможува да пребарате кој стриминг сервис се користи и од која земја, за да бидете сигурни дека можете од него да гледате.

13. TwoFoods

 

13


Ако сте од оние луѓе кои се грижат за дневното внесување на калориите, тогаш оваа страна ќе ви овозможи да направите споредба помеѓу хранливите состојки на било кое јадење.

14. PikwizardОдличен веб сајт каде што можете да пронајдете прекрасни фотографии и можете да ги користите бесплатно.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија