X
 20.11.2016 Култура

Вистината е бесплатна: Веб-страница за бесплатно гледање документарни филмови


Free documentaries - страница за докуентарни филмови

На freedocumentaries.org  можете бесплатно да гледате долгометражни документарни филмови, без потреба да се регистрирате. Страницата нуди и можност за гледање на трејлери и преземање на конкретни филмови. Креаторите велат дека се придржуваат до сите закони за авторски права и дека ги почитуваат барањата на продуцентите.

Идејата за создавање на freedocumentaries.org била желбата за споделување и ширење на едукативни, забавни и провокативни содржини, како реплика на мејнстрим медиумите и нивната практика на автоцензура, заобиколени мислења и настани. Кога медиумите ги игнорираат случувањата, сè потешко се добива точна слика за одреден општествен проблем, дури и при информативното известување.
Страниците како оваа се неопходната противтежа на корпоративните медиуми и индустријата доминирана од посебни интереси.

Креаторите ве повикуваат да ги погледнете содржините што ги нудат и да ги споделите со вашите пријатели, бидејќи – ВИСТИНАТА Е БЕСПЛАТНА!
Подготвил: Б.Б.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура