X
 16.05.2016 Живот

Мажите се она што ги направиле нивните мајки

„Никогаш немој да се омажиш за човек кој ја мрази својата мајка, бидејќи на крајот тој ќе те мрази и тебе“.

„Мајката не е личност на која се потпираш, туку личност која потпирањето го прави неопходно“.

„На работа мислиш на децата кои ги остави дома. Дома мислиш на работата која ја остави недовршена. Ваквата борба е нешто со кое постојано се бориш“.

„Мајките ги држат децата за рака многу кратко време, но нивните срца засекогаш.“

„Каква е мајката, таква е и ќерката“.

„Мажите се она што ги направиле нивните мајки“.

„Повеќето мајки се инстинктивни филозофи“

„Не сме свесни колку родителот љуби се` додека самите не станеме родители“.

„Срцето на мајката е длабока бездна на чие дно секогаш се наоѓа простување“.

„Мајките и домаќинките се единствените работници кои немаат пауза“.

„Се` она што сум и се надевам дека ќе бидам, ѝ го должам на мојата мајка“.

„Најважното нешто што може да го направи таткото за своите деца е да ја сака нивната мајка“.

„Децата се сидро што ја држат мајката во живот“.

„Бог не можел да биде насекаде, па затоа ги создал мајките“.

„Од сите права на жените, најголемото е да се биде мајка“.

„Не е лесно да се биде мајка. Ако беше лесно, и татковците би го правеле“.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот