X
 16.07.2019 Живот

Заспивам уморна, ама среќна. Имам три деца, маче, челични нерви, но и правила

Mајката се раѓа во истиот момент кога и децата. Претходно не постоела. Жената постоела, но мајката не. Една еврејска поговорка вели -Господ не може да биде насекаде, па затоа ги создал мајките. И без оглед на возраста на децата, мајката секогаш покажува љубов, грижа и почит кон нив – било тоа да се едно, две, три или повеќе деца. Родителите имаат различни стилови на воспитување, но на сите целта им е иста – да пораснат луѓе.
Јас сум мајка на три деца. Секое од нив има свој карактер и секое е посебно. Но на сите јас сум им другар, учител, педагог, судија... Не сум идеален родител, но секогаш се трудам да го дадам најдоброто од себе. Детството е период во кој децата живеат безгрижно и слободно. Детството е период кој не се заборава. Мој приоритет е тоа да им го овозможам на моите три деца. А со три, претходно одреден ред НЕМА, пишува мајката Дијана Станчевска.

Колумната прочитајте ја на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот