X
 16.07.2020 Образование

100.000 стипендии од „Гугл“ за онлајн-програми за вештини

„Гугл“ претстави три нови онлајн-програми со сертификати за анализа на податоци, проектен менаџмент и дизајн на корисничко искуство. Програмите се создадени и ги одржуваат вработени во компанијата.

Не е потребна факултетска диплома за програмите и тие може да се завршат во период од три до шест месеци. Може да се следат на платформата за онлајн-учење „Курсера“. Компанијата вели дека сите сертификати ќе ги смета како еквивалентни на четиригодишна факултетска диплома доколку курсистите се пријавуваат за работа во компанијата.


Фото: Pixabay

Цената на курсевите е 49 долари месечно. Меѓутоа, компанијата ќе додели 100.000 стипендии за лица што не може да си ги дозволат, а имаат потреба од некоја од програмите.

Компанијата ќе додели и 10 милиони долари во грантови на американски непрофитни организации што соработуваат со компанијата.

Автор: Абигејл Хес
Извор: cnbc.com
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование