X
 16.09.2020 Живот

Вжештени телефоните во градинките. Родителите бараат чаре за чување на децата

Откако Владата одлучи од 23 септември да се вратат на работа сите што изминатите шест месеци по разни основи беа ослободени од работни обврски, родителите чии деца се на претшколска возраст ги оптоварија телефоните на градинките барајќи начини како и каде да ги сместат своите деца, особено што Владата дозволи и зголемување на капацитетот за сместување на деца во овие институции.
Од вчераутро вработените во градинките сведочат дека родителите постојано им ѕвонат и се распрашуваат за начините како да ги запишат своите деца во овие установи за згрижување и воспитување на децата. Родителите, пак, стравуваат дека ќе се пополни капацитетот за запишување по принципот кој прв ќе го пријави своето дете.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот