X
 28.01.2017 Образование

Што треба да објавите, а што не од Вашата кратка биографија?

Додека пазарот на трудот постојано трпи измени во побарувачката на работна сила, паралелно Вашата кратка биографија е добро постојано да се ажурира со нови искуства.

биографија


Но, кога станува збор за објавување на информации онлајн, потребно е добро да размислите дали вреди сите детали да ги споделувате или дел од нив да зачувате. Кога навистина ќе аплицирате за работа ќе имате можност да се покажете како поконкурентни со дополнителни информации.

Што треба да објавите, а што не од Вашата кратка биографија?


НЕ ЗА:


- Матичен број, број на лични документи или возачка дозвола, информации за Вашиот буџет, па дури и возраст;
- Да бидете достапни за 10.000 работни места. Стенете го кругот на работни можности со што информациите ќе Ви бидат посигурни, а Вие ќе изгледате како посериозен кандидат;
- Предолга кратка биографија.

ДА ЗА:

- Email адреса што Ви е само за таа намена;
- Имајте увид каде сте аплицирале за работа (Word документ и сл.);
- Ако некој е доволно љубезен да остави препорака за Вас, не мора да возвратите;
- За внимавање на несигурни понуди кои Ви бараат депозит, или градови во кои се вработува на големо или ако домеинот е само неколку денови стар.
Подготвил: Марта Димитров

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование