Најголемите брендови од секоја земја во светот

Во денешното глобално општество, брендовите доминираат во се`. Но, кои се најголемите брендови од секоја земја во светот?

бренд

Мапата погоре го открива токму тоа.

„Секој прикажан бренд е најголемата компанија од матичната земја. Секоја земја има големина со цел да се одрази глобалната вредност на нејзиниот најголем бренд (поголем значи поголема вредност, секако). Боите ја прикажуваат силата на брендот, од максимум 100.

„Google“ во Америка е на врвот, „Samsung“ во Јужна Кореја е на второ место, а кинеската банка „ICBC“ е на трето место. 
 
Објавено на 15.02.2017
 
fakulteti.mk©2011 - 2017