Места во светот каде што може да избие глобален конфликт

Како што научивме од претходните две светски војни, глобалниот конфликт може да започне насекаде. За да ја осигураат својата моќ, нациите како САД, Кина и Русија продолжуваат да бидат присутни во некои стратешки региони, а тензиите во тие региони се навистина високи, па многумина веруваат дека токму на тие места може да избие и Третата светска војна. Ова се некои од нив:

конфликт

Линк до галеријата.
 
Објавено на 17.02.2017
 
fakulteti.mk©2011 - 2017