X
 02.03.2017 Култура

Европските земји кои изградија ѕидови на нивните граници

Како што Европа се бори со најголемата бегалска криза после Втората светска војна, неколку земји во регионот се одлучија да постават бариери со цел да ги спречат имигрантите да влезат на нивните територии. Оградите/ѕидовите кои ги изградиле властите се меѓу 70-те бариери ширум светот чија цел е да се заштитат националните граници на овие земји.

granici

Линк до галеријата.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура