X
 14.03.2017 Образование

Анкета: Дали физичкото казнување позитивно влијае на воспитувањето на децата?Литванскиот Парламент пред неполн месец усвои целосна забрана за физичко казнување на децата, без ниту еден глас „против“ од пратениците во Долниот дом на Парламентот. Литванија стана 52. земја во светот, која забранува физичко казнување на децата.

Законодавството во Република Македонија, објаснуваат од Првата детска амбасада во светот Меѓаши, предвидува казни за телесна повреда, а воедно се предвидуваат и казни и за запуштање и малтретирање на малолетно лице.

Ве молиме за ваше мислење: Што мислите дали физичкото казнување може позитивно да влијае на воспитувањето на детето?

Подготвил: Н.Ф.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование