X
 03.05.2017 Економија

Колку плата земаат практикантите во Фејсбук?

Веб страницата „Glassdoor's“ објавила листа на 25 најдобро платени практиканства во САД, кои во моментов примаат апликации и секое отворено место е подобро платено од просечната плата во земјата.

фото извор: ucpseguin.org

Повеќе од отворените места се од областа на технологијата и инженерингот, но има и исклучоци.

Ова е целосната листа:

1. „Facebook“
Просечна месечна плата: $8,000

2. „Microsoft“
Просечна месечна плата: $7,100

3. „ExxonMobil“
Просечна месечна плата: $6,507

4. „Salesforce“
Просечна месечна плата: $6,450

5. „Amazon“
Просечна месечна плата: $6,400

6. „Apple“
Просечна месечна плата: $6,400

7. „Bloomberg L.P.“
Просечна месечна плата: $6,400

8. „Yelp“
Просечна месечна плата: $6,400

9. „Yahoo“
Просечна месечна плата: $6,080

10. „VMware“
Просечна месечна плата: $6,080

11. „Google“
Просечна месечна плата: $6,000

12. „NVIDIA“
Просечна месечна плата: $5,770

13. „Intuit“
Просечна месечна плата: $5,440

14. „Juniper Networks“
Просечна месечна плата: $5,440

15. „Workday“
Просечна месечна плата: $5,440

16. „BlackRock“
Просечна месечна плата: $5,400

17. „Adobe“
Просечна месечна плата: $5,120

18. „MathWorks“
Просечна месечна плата: $5,120

19. „Qualcomm“
Просечна месечна плата: $5,040

20. „Capital One“
Просечна месечна плата: $5,000

21. „Chevron“
Просечна месечна плата: $5,000

22. „Accenture“
Просечна месечна плата: $4,640

23. „Deutsche Bank“
Просечна месечна плата: $4,640

24. „AIG“
Просечна месечна плата: $4,616

25. „Bank of America“
Просечна месечна плата: $4,570
Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Економија