X
 30.05.2017 Образование

Бесплатен онлајн курс за вештачка интелигенција

Ако сте љуботели на технологијата на 21 век, искористете ја можноста што ја нуди МИТ универзитетот за да научите нешто за вештачката интелигенција.

вештачка интелигенција


Курсот вклучува 30 лекции и ги воведува студентите во основите на вештачката интелигенција. На крајот од курсот студентите треба да имаат способност да развијат интелигентни системи со монтажа на решенија на конкретни компјутерски проблеми; да ја разберат улогата на репрезентација на знаењето, решавањето на проблемите и учењето во интелигентен инженеринг систем; и да ја почитуваат улогата на решавање на проблемите, визијата и јазикот во разбирање на човечката интелигенција од компјутерска перспектива.

Предавач е проф. Патрик Хенри Витсон, а лекциите може да ги следите на Youtube или iTunes.


Подготвил: М.Д.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование