X
 04.06.2017 Живот

Како да живеете бесплатно низ светот?

На сите им се потребни пари за да живеат и за да си ги плаќаат трошоците. Зависно од тоа каде се наоѓате трудот кој треба да го вложите за да заработите е различен. Но има неколку начини за тоа како може да живеете бесплатно низ светот.

стипендии


Бесплатно изнајмувајње на кауч


Преку интернет страници како Couchsurfing.com секој може да го понуди својот кауч на патници на кои им е потребен покрив над главата. Нормално, станува збор за престој од неколку дена до недела, но има многу луѓе кои живеат на овој начин подолго време без да платат воопшто. Ова е совршен начин да ги запознаете локалните жители во нов град.

Одржување на куќа


Некои луѓе ги оставаат куќите на луѓе додека се на одмор, при што вработените немаат трошоци за престој, без разлика дали станува збор за одржување на чистотата или наводнување на цвеќиња. Проверете ги интернет страниците како MindMyHouse, TrustedHouseSitters или HouseCarers.


Размена на вештини


Да и ова е можно: размена на Вашите вештини со место за престој. Worldpackers е платформа со преку 530.000 патници и вдомувачи кои тргуваат со работа и волонтерство за бесплатно сместување.
Подготвил: М.Д.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот