X
 11.06.2017 Култура

Прекрасни места кои треба да ги посетите ако се грижите за планетата Земја

Одржливи, спектакуларни со локални заедници, овие места се наоѓаат во некои од најдивите места на планетата.

места
Фото: John Athimaritis

Од прекрасни селски домови посветени на зачувување уште од 90-те, одржливиот туризам денес се трансформира во глобална туристичка индустрија, помагајќи во заштита на културното и природното наследство, поддржувајќи ги еколошките практики, и овозможувајќи економски и социјални придобивки за локалните луѓе.

ГАЛЕРИЈА
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура