X
 17.02.2020 Живот

Професорките Фросина Денкова-Зафировска и Софија Георгиевска подготвија водич за сајбер-булинг

Иако употребата на интернет и на другите електронски уреди има голем број предности, вклучително и образованието, постојат и многу опасности. Со објавување лични информации достапни за голем број луѓе, интернетот создаде простор за врсничко насилство. Сајбер-булингот, мобилните телефони или другите уреди за поставување содржина (текстови и слики) се составен облик на електронското насилство со кој секојдневно се соочуваат сè поголем број деца и млади. Доц. д-р Фросина Денкова-Зафировска, лиценциран психолог и семеен советник, и проф. д-р Софија Георгиевска од Филозофскиот факултет во Скопје, која е и лиценциран психолог и семеен советник подготвија водич наменет за деца, млади, родители и наставници, но и за сите други заинтересирани лица што сакаат да се информираат и да се едуцираат за проблемот со електронското насилство што го искусиле децата и младите.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот