X
 17.02.2023 Стипендии

Повик за стипендии од Владата на Јужна Кореја

Владата на Јужна Кореја доделува стипендии за странски студенти, наменети за магистерски или докторски студии. Стипендиите се целосни и вклучуваат едногодишен курс по корејски јазик.

Роковите за пријавување зависат од корејските амбасади и универзитети и најчесто се во февруари или во март. Повеќе информации може да најдете овде.
Активен до:    31.12.2023

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Стипендии