X
 17.07.2020 Образование

Помалку часови, подолг зимски распуст... Какви сценарија се разгледуваат за новата учебна година?

Како е најпаметно, а истовремено и најбезбедно да функционира воспитно-образовниот процес од 1 септември? Образовните власти размислуваат за неколку сценарија, а што ќе биде применето, зависи од тогашната актуелна епидемиолошка слика. Како што дознава „Деца.мк“, Бирото за развој на образованието подготвило документ кој сега е во Министерството за образование и наука, а содржи попрецизни детали во однос на наставните програми, времетраењето на учебната година, како и времетраењето на зимскиот распуст – период кога е најголем ризикот од ширење на инфекции. Што од него ќе се прифати, ќе зависи од актуелната состојба.

За можните опции за кои се разговара прочитајте на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование