X
 17.10.2018 Образование

Проблем! Oд текст со 100 зборa - 40 им се непознати на основците

Основците не го знаат значењето на голем дел од зборовите во еден текст. Наставниците велат дека се случува да не знаат и 40 проценти од зборовите во еден текст и додаваат дека и тие и родителите, а и општеството има итна и значајна задача за да се променат овие состојби. Македонистите, методичарите и практичарите со кои поразговаравме велат дека наставните програми по мајчин јазик мора да се променат бидејќи вака само ќе се зајакнуваат неписмените генерации што ги произведува системот. Но истовремено и родителите треба да се потсетат на својата одговорност.

Целиот текст прочитајте го на Деца.мк, на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование