X
 18.06.2015 Култура

Пишувате на телефон додека се движите?

Универзитетот „Utah valley“ има проблем со телефоните. Во обид за намалување на метежите кои се последица од студентите кои пишуваат на телефоните додека се движат, универзитетот ги поделил скалите на кампусот на три делови: одење, трчање и пишување на телефон.

Како што посочија многумина, универзитетот се чини дека ги заборавил оние кои се симнуваат од скалите. Исто така, делот за трчање не би требало да биде во средината, но тоа е само наше мислење.

Сепак, се работи за креативна идеја.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура