X
 18.08.2018 Образование

Деца во уметничка галерија – не е само уште еден школски час, туку влез во волшебен свет

Тоа била една од првите изложби на модерно сликарство кај нас… Држејќи го татка си за рака, изложбата ја посетил и малиот Димитар Кондовски. Кога ги видел сликите на Мартиноски, бил толку возбуден и воодушевен, што самиот решил да стане сликар

Држејќи го татка си за рака, малиот Димитар Кондовски ја посетил изложбата на основоположникот на македонската ликовна уметност, Никола Мартиноски, една од првите поставки на модерното сликарство во Скопје…

Повеќе прочитајте на ДЕЦА.МК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование