X
 18.08.2022 Живот

Српска пекарница бара „теренски“ готвач - платата е 1.300 евра

Веројатно сте наишле на многу огласи за работа во кои се бара готвач од кој се очекува да приготвува храна, односно да работи во кујната на некој објект.

Но, како ви звучи позицијата готвач за промоција и развој на продажбата на приготвени јадења? Од личноста што ќе работи на таа позиција се бара теренска работа.

Позната српска пекарница бара работници од различни профили и нуди постојана и сигурна работа во најголемиот синџир на пекари во Србија. Со работата доаѓаат службено возило, лаптоп и телефон, редовна и стимулативна плата од 150.000 динари (околу 1.300 евра), како и можност за кариерен развој и бонуси.

Овој вработен, чија нето-плата би била над 1.000 евра, треба да има минимум 5 години искуство како готвач, како и искуство во креирање рецепти и производни процеси за готвени јадења.

Значи, јасно е дека не може да биде обичен менаџер, туку некој што навистина го знае овој занает. Од друга страна, неопходно е да има развиени комуникациски и организациски вештини, способност за планирање, приоретизирање и самоорганизирање.

kandidat
Фото: Printscreen

Кога станува збор за степенот на образование, пекарницата бара кандидатот да има барем средно образование, но и средно ниво на познавање на „Офис“. Дополнително, треба да поседува возачка Б-категорија.

- Теренската работа опфаќа обиколка на ресторани за самопослужување во рамките на малопродажните објекти, контрола на процесот на работа во нив, како и контрола на квалитетот на произведените јадења. Основната задача е да се подобри работата на ресторанот преку контрола на работењето на објектите, евалуација на работата, подобрување на работните способности и готвачките вештини на вработените и подготовка на нови јадења - пишува во описот на огласот.

Извор: Biznis.telegraf.rs
Фото:
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот