X
 20.04.2015 Наука

Вистината за биоразградливите материјали

Сè уште не сме се ослободиле од проблемот со пластиката, но биоразградливата пластика би требало да биде начин со кој дејствуваме против овој проблем. Но, истражувачите открија дека биоразградливите материјали не се толку разградливи како што мислиме.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука