X
 20.05.2022 Живот

Изготвени се годишните даночни пријави, можете да си ги проверите

Управата за јавни приходи ги изготви годишните даночни пријави, кои веќе можете да си ги проверите и потврдите или коригирате. Крајниот рок за потврда е 31 мај, а истата се врши преку кориснички профил на „е-Персонален данок“.

-Доколку сте оствариле доход кој подлежи на оданочување со данокот на доход (плата, регрес за годишен одмор, закуп на недвижен имот, дивиденда и сл.), должни сте да ја потврдите точноста на податоците од пополнетата годишна даночна пријава или да ја коригирате пријавата - истакнуваат од УЈП.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот