X
 20.06.2018 Живот

Одговори од анектата на деца.мк: Зошто родителите ги вакцинираат децата, се измачуваат ли да одлучат, што ги плаши противниците...

Анкетата е направена онлајн преку порталот деца.мк

Добивме одговори најмногу од родители чии деца се на возраст кога се примаат вакцини

Детето или децата да им примаат вакцини одлучиле 85,2 проценти од анкетираните 1.054 читатели. Не дозволуваат вакцинирање 14,8 проценти од оние што одговориле на анонимната анкета на Деца.мк. Добивме одговори најмногу од родители чии деца се на возраст кога се примаат вакцини.
Речиси половина (49,8 проценти) од оние што одговориле на анкетата имаат едно дете, а 41,3 процент имаат две деца. Осум проценти од анкетираните имаат по три деца, четири проценти – четири деца, а другите повеќе од четири.

Одговорите на прашањата може да ги прочитате на деца.мк

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот