X
 20.12.2019 Образование

Колку се чисти училиштата и што купуваат родителите за одржување на хигиената?

Редовното одржување лична и општа хигиена е единствената заштита од заразната жолтица, која во период од четири месеци заразила повеќе од 60 лица, но и од цела низа други болести. Бидејќи училиштата и градинките се плодна почва за ширење на заразата, задолжително е хигиената да се одржува на високо ниво.
Колку ни се чисти училиштата и кој вложува за одржување на хигиената кај децата додека се на училиште?

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование