X
 21.01.2020 Живот

Се трудам да бидам добра мајка, но децата знаат да ме извадат од такт, па завршуваме со караници, викање...

Мајка сум на две малолетни деца - 8,5-годишна ќерка и 2,9-месечниот син. Ви пишувам за синот, кој во последно време прави проблеми ако нешто не е по негово. Инаку е многу мило дете, оди во градинка, зборува сè, не носи пелени... Дури и во градинка е многу мирен и пред непознати. Проблемот е кога ќе го земам од градинка, каде што оди до 12 часот. Тогаш дома знае да им се инаети на бабите, не сака да се преслекува, да оди по нужда итн. Најлошо е кога ќе го оставам сам во собата - фрла сè што ќе му се најде при рака...

Ова е дел од читателско прашање пратено до психолозите, соработници на Деца.мк.

Одговорот на Јана Зенговска, прочитајте го на овој ЛИНК.

Јана Зенговска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот