X
 21.03.2019 Образование

Бројот на ученици во 2017/2018 помал во споредба со претходната учебна година

На крајот од учебната 2017/2018 година бројот на учениците во редовните основни училишта бил 188.517, што е намалување за 0,9 проценти во споредба со претходната учебна година.

Според податоците на Државниот завод за статистика, во редовните средни училишта на крајот на 2017/2018 година имало 70.861 ученик, односно намалување за 2,2 отсто во споредба со учебната 2016/2017 година.

ДЗС објави податоци за бројот на ученици што завршиле основно и средно училиште според јазикот на кој се изведува наставата, за  успехот на учениците во редовните основни училишта, како и за бројот на ученици во специјалните и верските училишта.

Извор: МИА

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование