X
 21.06.2019 Образование

Не се појавуваат внесените оценки. Наставниците пак ги боли глава од Е-дневникот

„Не знам каде се оценките на учениците што ги внесов во електронскиот дневник пред неколку дена. Ми се појавува прозорче дека оценката е внесена во системот, но од оценките нема трага“. Ова е искуство на наставничка која периодов, заедно со околу 17.000 нејзини колеги во државата, внесува податоци во системот. Тоа е нивна законска обврска која мора да ја исполнат на крајот од учебната година, односно освен во пишаниот дневник, сите изостаноци и оценки мора да ги имаат внесено и во електронски дневник.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование