X
 21.08.2020 Живот

„Децата само глупости прават, не знам како да ги дисциплинирам“

Секое утро стануваме рано, се подготвуваме, јас на работа, а таткото е во странство моментално. Интересно станува кога си доаѓаме дома. Поголемото дете не сака ништо да ме послуша. На пример, на „Седни да јадеме“, тој стои на столот, а и малото го прави истото. Ако му кажам да не се качува или да не фаќа некаде, ме игнорира, а малото сè повторува. Се обидувам да ги заинтересирам: ќе редиме коцки, ќе боиме, ќе си играме..., што било. Цел ден сум како кловн и на крај сето тоа им здосадува за многу брзо време и почнуваат од глупост во глупост да одат.

Ова е дел од читателско прашање упатено до психолозите, соработници на Деца.мк.Одговорот на Радмила Живановиќ прочитајте го на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот