X
 22.01.2017 Образование

Учебниците не се доволни - потребни се нови начини за учење јазици

Сигурно сте се обидувале да научите нов јазик со многу часови во училница, домашни задачи или учење за тестови. Резултати од таквиот начин речиси и да нема, но затоа сега технологијата нуди подобари начини кои ги истиснуваат старите од употреба.

Зборување со самодоверба

Според Babbel училницата полна со ученици со наставник со црвено пенкало има негативно влијание на самодовербата на учениците. Кога се организираат часовите треба да се земе предвид самодовербата. Од Babbel советуваат лекциите да се пократки, а додека трае часот да се остави простор учениците да се стекнат со повеќе вештини. Целта е со помалку часови да им биде поудобно и да го зборуваат јазикот.

Учење преку теми од секојдневниот живот

Книгите се важен дел од курсот, но исто така многу е важно наставникот да читаат за теми од секојдневниот живот. На овој начин никогаш ќе се учат фрази кои навистина се користат во секојдневниот живот и во разговорите.

Кога и каде сакате


Новите апликации овозможуваат да изберете место и време за учење со вашиот уред, а има доволно за да изберете и дали сакате да бидат пократки или подолги лекциите, или дали сакате да учите одреден вокабулар.
Подготвил: М.Д.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование