X
 23.07.2018 Живот

Десетте најдобро платени работни позиции во ИТ-секторот

Сите знаат дека оние што ќе успеат да се вработат во врвните технолошки компании може да бидат многу добро платени. Но, кои се најплатени?

Во последниот извештај на страницата за барање работа и работници „Гласдор“ се наведени најдобро платените работни места од технолошкиот сектор, врз основа на просечната плата. Тоа може да ви даде насока на што да се фокусирате.

Еве ги најдобрите десет:

10. Information security engineer: 131.300 долари

9. DevOps engineer: 137.400 долари

8. Enterprise architect: 144.400 долари

7. Technical program manager: 145.000 долари

6. Software architect: 145.400 долари

5. Applications architect: 149.000 долари


Фото: Business Insider

4. Infrastructure architect: 153.000 долари


Фото: Business Insider

3. Software development manager: 153.300 долари


Фото: Business Insider

2. Data warehouse architect: 154.800 долари


Фото: Business Insider

1. Software engineering manager: 163.500 долари

Фото: Business Insider


Подготвил: Билјана Арсовска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот