X
 24.02.2020 Живот

Сингапур е идеален за растење деца – безбедeн, чист, со висока свест за спорт и здравје, вели Македонката Стојана Поповска

Сингапур е мултикултурен град. Неверојатно е како сите јазици и култури функционираат заедно. Се слават Божиќ, Дивали, Кинеска Нова година, Рамазан и сите меѓусебно се почитуваат. Пресреќна сум што моето дете има можност да го искуси сето тоа, да расте без предрасуди и да гледа на различностите во светот како на богатство – ни раскажува Стојана Поповска од Скопје, која е наставник-библиотекар во интернационално училиште во оваа земја, професија која не е многу позната во нашето образование

Прочитајте повеќе за животот и растењето деца во Сингапур на ДЕЦА.МК


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот