X
 24.04.2020 Уметност

Шарена уметност со ленти дава упатства за социјално дистанцирање на јавни простори

Бидејќи коронавирусот нè принуди да размислиме колку сме блиски едни со други, бизнисите и цели градови имаа задача да бидат креативни за тоа како ќе наметнат упатства за дистанцирање од 2 метра.

Едноставната лента се покажа како ефикасен начин за промовирање на овие практики, а инстаграм-профилот „@tape_measures“ прикажува како се користи лентата низ Сингапур. Честопати решенијата се едноставни - само со додавање на „Х“ на клупите во парковите знаете дека мора да најдете друго место за седење.

Употребата на лентата ја демонстрира нејзината моќ да го спречи однесувањето на човекот. Најчестиот начин на кој се користи е за разделување на луѓето на одредени места. Но, ова е и одлична алатка за наоѓање на патот. Постојат многу случаи во кои жолтите стрелки направени од ленти означуваат каде некој треба да продолжи во продавници и лобија каде што би било проблем да се одржува соодветната дистанца.

Можеби највпечатливо за „@tape_measures“ е ненамерната убавина што ја документира. На некои од сликите геометриските дизајнерски елементи (направени со лента) додаваат неочекувана појава на бои на инаку едно сосема обично место.

Погледнете некои од најдобрите дизајни од „@tape_measures“.
Извор: Мy Modern Met
Фото: Instagram
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Уметност