X
 24.09.2019 Живот

Кога родителите ги применуваат воспитните методи на нивните родители, а поради кои пателе

Некогаш родителите ги применуваат воспитните методи на нивните родители поради кои можеби и самите пателе и им нанеле штета. Во нашето општествено поднебје сè уште физичкото казнување е еден од најпрактикуваните воспитни методи што ги користат родителите. Тоа несомнено е најефикасен начин на дисциплинирање деца, но ефикасноста е само моментална и краткорочна, кога родителот бргу ја постигнува својата цел. Но дали овој начин е делотворен и на долгорочен план, дали остава траги во раното детство врз менталното здравје и психолошката состојба на самото дете? Одговорите на овие прашања се многу значајни и родителите мора да ги знаат.

Објаснувањето на психологот Христина Стефановска прочитајте го на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот