X
 25.02.2019 Образование

Се расправаат со наставникот, а го држат детето за рака. Проблемите не се решаваат со кафиња и бонбониери, порачува наставничка

Односот меѓу родителите и наставниците често знае да биде затегнат или конфликтен. Причини за тоа има многу, а и многу се можните виновници. Одделенска наставничка во училиште во Скопје, вели дека проблемите секогаш може да се решат мирно и оти сите страни може да се потрудат за тоа. Она што е битно, според неа, е и наставниците и родителите да се слушаат меѓу себе и да си помагаат. Истакна пораки до родителите со чие прифаќање би се подобрил односот.

Прочитајте повеќе на Деца.мкИздвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование